Káptalanfüredi KNSI edzőtábor – Mi nem check out-oltunk ezen a nyáron (sem)

   A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola idén már 2. alkalommal tartotta meg 10 napos, intenzív alapozó táborát augusztus 16. és 25. között. Helyszínül a felújított Kispesti Ifjúsági Tábor szolgált Káptalanfüreden.

   Az indulást egy közös pakolással kezdte a csapat, hisz két darab 8mX8m-es birkózó szőnyeget, zsámolyokat, súlyzókat, birkózó bábukat, evező padot és egyéb segédeszközöket vittünk magunkkal. Így a szobák elfoglalása előtt a tábort, a teherautó kipakolásával valamint az edzés helyszínek berendezésével indítottuk. Ezt követte a szobák kiosztása, elfoglalása, a telefonok „beszolgáltatása”. Ekkor már éppen itt volt az ideje az első edzésnek, ami egy komplex felmérés volt ezúttal. A mindennap ismétlődő esti rutin mellé bekerült a tábori szabályok ismertetése a nyitó estén.

Felmérő első nap

   Majd eljött az első reggel és vele eljött a Köcsi-tó körüli futások időszaka is. Első reggel „csak” a 12 perces Cooper-tesztet futották le a gyerekek. Azonban a többi reggelen már 3,5 km volt a „fejadag” mindenki számára. A napközben szerzett „jutalom” köröket a nyertesek, a délutáni edzések után abszolválhatták a tó körül.

Köcsihez indulás első nap

 Reggeli torna1

    Ha most ránézek az edzőtábor tervezetére, írhatnám, hogy minden nap hasonlóan telt, de ez nem fedné a valóságot. Laci bácsi, Jani bácsi, Zoli és Dávid az edzésterv kialakításánál figyeltek a gyerekek teherbíró képességére, az edzések és a pihenő idők megfelelő arányára. A napi rend váza végig jól követhető volt: futás – reggeli - szoba ellenőrzés – szabadidő – edzés – tisztálkodás – ebéd - csendes pihenő – edzés – tisztálkodás – vacsora – szabadidő telefonnal – takarodó (búcsú a telefonoktól) – lámpaoltás. Az esti szabadidőben kerültek elő csak a telefonok, de ekkor lehetet társasozni, zenét hallgatni, sőt időnként robotot programozni. Valamint minden 3. edzés után egy aktív, csapatépítő program következett, ami megtörte a monotonitást és feltöltötte a csapatot.

Dangal film előtt

     A táborozókat edzőik két csoportba sorolták, ami alapja lett a differenciált edzésmunkának. A kis csoportlétszám pedig lehetővé tette a személyre szabottabb edzéstervet, a nagyobb figyelmet mindenki felé. Megfelelő ritmusban követték egymást az erősítő-, a technikai-, az atlétikai- és a futó edzések. Beépült a hét folyamán még egy Gymstick és egy sumo edzés is az edzés rendbe.

edzés kicsik

 

edzés nagyok  

       A birkózókat elkísérte az egyesület szabadidő szakosztályának Gymstick szakága. Kurucz Ildikó vezetésével 5 napig a lányok és a segítő anyukák napi egy Gymstick edzésen vehettek részt. Természetesen a reggeli 10 köcsi kör nekik is járt! A meglepetés azonban csak ezután jött! Zoli engedélyével 2 tornász lány maradhatott a tábor végéig. Így egy szem lánybirkózónk kapott két kezdő társat, hisz az edzéseket, futásokat egy lakó sem kerülhette el.

Gymstick közösen

       Balaton mellett táborozva a strandolás igazán kézenfekvő program és ezt meg is ejtettük már a 3. napon. Sőt idén a szülői napon, a közös főzés után együtt is lementünk a partra. A közösen töltött nap a családok közötti kapcsolatok-, valamint az egyesületi kötődés elmélyítését is szolgálta. A tavalyi sikere után idén ismét bekerült a heti tervbe a balatonfűzfői bobpálya és azt kell, hogy mondjam méltán vált a gyerekek kedvencévé. Ezt a programot megfűszerezte néhány bátor jelentkező a hintókán, mely neve ellenére, a legdurvább vidámparki eszközökkel versenghet. Ezen a napon is kijutottunk a strandra, bobozás után. Látva az időjárás várható romlását az utolsó strandolás egy nappal korábbra került, csütörtökre. A pénteki tábortűz a viharos szél áldozata lett, de a közös vacsorakészítés videózással fűszerezve mindenkit kárpótolt. Az est fénypontja pedig a szobánként előadott, saját készítésű művek voltak. Született reklámszöveg, vers, dalátirat mind-mind a tábor mindennapjaira kihegyezve, szemezgetve a hét csúcspontjaiból vagy hullámvölgyeiből.

Vidám percek6

 

Vidám percek8

 

Vidám percek12

     Záró napon a futás és reggeli után már „csak” a teherautó felpakolása és a tábor kiürítése maradt. Támogató szülők közreműködésével és az edzői autók segítségével mindenki négy keréken távozhatott a táborból. Levezetésképpen, a tábor lezárásaként a hazaérkezőknek a teherautó budapesti lepakolása maradt… és készülés a hétfői edzésre ;)

hazafelé    

Támogatóink:

Fő támogatónk a XIX. kerület Kispest Önkormányzata!

Magyar Birkózó Szövetség

melanzs logo.png fekete 1

Melanzs Deal Vegyiáru Nagykereskedés