vb logó

A 2018. 10. 20-28. között Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokság népszerűsítésére a szervező bizottság magyar rekord felállítását határozta el. A különleges ötletet különleges helyszínre tervezték meg. A júliusi hétvégékre lezárt Szabadság híd, háttérben a világörökségi Duna parttal tökéletes választásnak bizonyult.

hidalás a hidon.jpg várás

Bár az időjárás próbálkozott pici esővel a jelenlévők riogatásával, a rettenthetetlen birkózó családokat nem tudta eltántorítani a kitűzött céljuktól. Egyesületünket is képviselte edző, versenyző és családtag is. A hangulat nagyon jó volt és a közös bemelegítés tovább fokozta a várakozásokat. Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes végig buzdította a gyerekeket és koordinálta a híd két oldalán folyó eseményeket. A próba hidalások valamint a rekord kísérletek is az ő szavára vették kezdetüket.

hidalás a hidon

A hullám hidalás a pesti hídfőtől indult a legkisebbekkel, akik még segítséggel hajtották végre ezt a technikai elemet. A KNSI képviselői is itt foglalták el helyüket, ahogy a mellékelt fotókon is látható. A kihívás második körére az egyszerre hidalás lett kijelölve. Ezt is sikerrel vitték véghez a jelenlévő utánpótlás-, felnőtt- és válogatott versenyzők. A rekord pillanatában 204 birkózó hidat egyszerre a hídon. Két hitelesítő biztos végig számolta a hidalókat. Ezen idő alatt nem csak tartani kellett a hidat, hanem tapsolni, integetni is ;)

hidalás a hidon biró

A sikeres villámcsödűlet a „Lehidaltok tőlünk” megnevezést kapta a házigazdáktól, és valóban, aki arra járt, városlakó, turista megállt és érdeklődéssel figyelte az eseményeket. A célját a flashmob elérte, a figyelem felkeltés sikeresnek találtatott.

ChamplionUriel

Hab a tortán Champlion megjelenése volt. Boldogan fogadták kicsik és nagyok is! A közös fotó sem maradhatott el. Egyesületünk jutalma pedig egy molinó lett, amit már el is helyeztünk a kispestiek invitálására, tájékoztatására Klinga László Birkózóterem előtt.

VB molin 1

Támogatóink:

Fő támogatónk a XIX. kerület Kispest Önkormányzata!

Magyar Birkózó Szövetség

melanzs logo.png fekete 1

Melanzs Deal Vegyiáru Nagykereskedés