Felajánlásnak köszönhetően egyesületünkből 13 gyerek és két edző utazhatot

Edzőtársunk szüleinek meghívásából és támogatásával 4 napos túrát tehettünk Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban. Az utazó csapatot az évközben versenyeken induló gyerekek, két edző és néhány szülő alkotta. 
Első utunk a sztrencsényi várba vezetett, amit Csák Máté, Corvin János, Szapolyai János is birtokolt egykoron. Innen egyenesen a szállásunkra mentünk a festői szépségű Horní Bečva-ra. Bár kánikula nem fogadott minket, programjainkat nem fenyegette semmi, esős idő minden esetben beltéri elfoglaltságra esett.

Sztrencsényi vár kapujában

 

Második napunk Kopřivnice városába, a TATRA múzeumba vezetett. A kiállított járművek kb. 150 év járműgyártását ölelték fel. Következő úti célunk Stramberk volt, a kis utcácskáival, kilátójával és feledhetetlen helyi specialitásával, a stramberki füllel. Bár más napra terveztük, még szombaton a lanovkázást is megeresztette csapatunk apraja-nagyja. A kilátás leírhatatlanul gyönyörűnek, a hőmérséklet azonban embert próbálónak bizonyult.

TATA autó

Stramberki torony

Puszteven kilátás  lanovkáról

Harmadik napon, egy terven felüli lengyelországi túrát tehettünk a történelmi emlékezés mentén, Auschwitz-Birkenau világörökségi múzeum-skanzen területén. Itt minden lépésnek, tettnek, szónak súlya volt és ezt mind a gyerekek, mind a kísérőik is megértették, átérezték. Remélhetőleg az itthon maradottaknak át is adták és adják a jövőben a következő generációknak.

A kapu alatt Auschwitzban
Negyedik napon indulás előtt még közet gyűjtésre is jutott időnk és energiánk valamint ráleltünk a világ egyik legszebb edzőtermére is.
Minden este biliárdozás, kártyázás, zenehallgatás szolgálta a csapatépítést. Sőt 3. este edzők, szülők és gyermekek együtt társasoztak, nevettek, kovácsolódtak még inkább egységes csapattá.

Esti játék
Köszönjük a meghívóink támogatását, az edzők buzdítását és a szülök önzetlen anyagi és erkölcsi támogatását - hiszen ez a hármas egység volt a sikeres túránk alapja!
A többiről beszéljenek a képek; az „égig érő” fenyőerdőkről, az hegyeken „ülő” esőfelhőkről, a „pára dunyhába” burkolódzott hegyekről, a „mesebeli” városkákról, a „meghódítandó” várakról, az egységgé kovácsolódott csapatról!

Még több kép az egyesület Facebook oldalán tekinthető meg.

Támogatóink:

Fő támogatónk a XIX. kerület Kispest Önkormányzata!

Magyar Birkózó Szövetség

melanzs logo.png fekete 1

Melanzs Deal Vegyiáru Nagykereskedés